martes, 6 de septiembre de 2011

Liderazgo deportivo y de cualquier tipo

Saben mis seguidores que me inspiración para las casi 900 entradas de este blog proceden en ocasiones de esos periódicos y revistas que uno se encuentra desperdigados por hoteles, aeropuertos, antesalas, etc.
En esta ocasión, en el Diari de Vilanova [i la Geltrú] una entrevista a un licenciada en Psicología por la Universitat Rovira i Virgili que vive al pueblo que da nombre al Diario.
"La base d'un lider és generar confiança perquè el seu missatge cali. Tu non dius que ets el líder. Ho diuen els altres. Com es genera confiança? Estant al servei de l'altre, sent humil, posant-te al lloc de l'altre, denerant empatia, demonstrant a una persona que té un potencial i que el pot explotar donant-lí confiança amb rigorositat i disciplina. Guardiola, per exemple, és un líder i la seva metodología està basada en el rendiment de les persones i no en els resultats. El seu pilar de traball radica en el respecte al contrari, en el treball diari, en l'aprenentatge dels errors i en gestionar els privilegis de forma equitativa perquè ningú estigui per sobre de l'altre."
(23 de juny de 2011, p.53)

No hay comentarios: